Грузинската полиция задържа 66 души край парламента в Тбилиси по време на

...
Грузинската полиция задържа 66 души край парламента в Тбилиси по време на
Коментари Харесай

Арестуваха над 60 души по време на протестите в Грузия

Грузинската полиция задържа 66 души край Народното събрание в Тбилиси по време на протест, събрал съперници на законопроекта за " задграничните сътрудници ", предадоха международните организации, като се позоваха на министерството на вътрешните работи.

В известието се прецизира, че тези хора са арестувани за дребно хулиганство и непокорство на чиновници на реда, а данни за нарушаванията ще бъдат показани на правосъдните управляващи в периодите, планувани от закона.
Прочетете още
Грузинските управляващи прибегнаха нощес до приложимост на сълзотворен газ и водни оръдия към постройката на Народното събрание, с цел да разпилян протестиращи, които се афишират против законопроект, хипотетично грозящ свободата на печата. Текстът, признат на първо четене, изисква медиите и неправителствените организации, които получават над 20% от финансирането си от задгранични източници, да се записват като " задгранични сътрудници ".

Според вътрешното министерство в размириците са потърпевши 50 служители на реда, а някои от тях към момента са на лекуване в медицински заведения. Образувано е наказателно дело за нахлуване против чиновници в полицията и системата за изтърпяване на санкции, както и за нанасяне на материални вреди.

Основната опозиционна партия в Грузия прикани за нов протест днес в Тбилиси, съобщи Франс прес. Новият митинг ще бъде в 15 ч. локално време на бул. " Руставели ". 

" Протестите ще продължат всеки ден до успеха ", споделя Ника Мелия, представител на Единното национално придвижване, опозиционната партия,  създадена от някогашния президент  Михаил Саакашвили, който се намира в този момент в пандиза в Грузия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР